Святкування 500-річчя Станіслава Оріховського

Інтернет-проект "Медієвіст" (medievist.org.ua) ініціює відзначення 500-річчя Станіслава Оріховського, обличчя української літератури, написаної латинською мовою (довідка у Вікіпедії). Це він - автор слів: "Я українець, про що заявляю з гордістю!". А також численних праць, успішно перекладених сьогодні українською та іншими європейськими мовами.


Взяти участь у святкуванні зголосилися: Канадський інститут українських студій Університету Альберти, кафедра україністики Варшавського університету, львівська філія Інституту археографії та джерелознавства НАН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, київська "Просвіта", Центр Сковородинознавства ПХДПУ імені Григорія Сковороди, Львівський національний університет імені Івана Франка, Черкаський державний педагогічний інститут імені Богдана Хмельницького, а також численні українські та закордонні науковці, серед яких Володимир Литвинов (Київ), Мирослав та Олександра Трофимуки (Львів), Тарас Кремінь (Миколаїв), Валентина Соболь (Варшава), Джованна Броджі-Беркоф (Мілан).

Медіа-партнери: Історична правда, портал Культура

В межах святкування передбачені такі заходи:

1. Конкурс робіт молодих науковців

2. Конференція, присвячена ювілею Оріховського, яка відбудеться у межах традиційних Сковородинівських читань наприкінці жовтня 2013 р. у м. Переяславі-Хмельницькому).

3. Круглий стіл.