Конкурс праць молодих науковців з нагоди 500-річчя від дня народження Станіслава Оріховського

Взяти участь у конкурсі можуть учні 10-11 класів, студенти та аспіранти незалежно від форми навчання або сфери наукових зацікавлень, оскільки основним критерієм оцінювання є якість роботи. Тематика: українська латиномовна література (автори, жанри, напрями, причини і наслідки виникнення, актуальність неолатиністики для сучасної України). Постать Станіслава Оріховського та її вплив на сьогодення.

Взяти участь у конкурсі можуть учні 10-11 класів, студенти та аспіранти незалежно від форми навчання або сфери наукових зацікавлень, оскільки основним критерієм оцінювання є якість роботи.

Організатори: Інтернет-проект Медієвіст, Канадський інститут українських студій Університету Альберти, кафедра україністики Варшавського університету, львівська філія Інституту археографії та джерелознавства НАН України, Центр Сковородинознавства ПХДПУ імені Григорія Сковороди, Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Черкаський державний педагогічний інститут імені Богдана Хмельницького.

Медіа-партнери: Історична правда, портал Культура

Терміни прийому праць: 1 лютого 2013 - 15 вересня 2013

Оголошення результатів: 11 листопада 2013 р., Київ

Тематика: українська латиномовна література (автори, жанри, напрями, причини і наслідки виникнення, актуальність неолатиністики для сучасної України). Постать Станіслава Оріховського та її вплив на сьогодення.

Контакти координаторів: konkurs(at)medievist.org.ua, admin(at)medievist.org.ua, ludshevchenko(at)medievist.org.ua. Twitter - @medievist

Переможці отримають грошову винагороду, а їхні праці будуть опубліковані.

Розмір премії:
І-ше місце: 1800 грн.
ІІ-ше місце: 1200 грн.
ІІІ-ше місце: 600 грн.

Читайте також: Святкування 500-річчя Станіслава Оріховського

Надалі на цій сторінці публікуватимуться новини щодо святкування річниці.

Вимоги до праць, що подаються на конкурс
з нагоди 500-річчя Станіслава Оріховського

Облігатні (роботи, в яких ці вимоги не виконані, будуть відхилені без прочитання)
  1. Обсяг основного тексту (без списку літератури) – до 10 сторінок 12 шрифтом, інтервал 1,5 (прибл. 20 тис. символів з пропусками)
  2. Cписок літератури, в якому перелічені використані та цитовані праці, із зазначенням автора, назви твору, видавництва, міста та року видання. Напр.: 1. Петренко Т. Станіслав Оріховський - український Демосфен. К., 1999.
  3. Всі цитати та запозичені тези містять посилання на автора та працю у тексті за таким зразком: (у квадратних дужках) номер у списку літератури, прізвище автора, сторінка, Напр.: [1. Петренко, с. 55]
  4. В роботі використано не менше 5 різних джерел інформації (друкованих та електронних. У довільній пропорції)
  5. В роботі використані тексти давніх авторів, у т.ч. переклади, здійснені іншими.
  6. У списку літератури, посилаючись на електронні джерела інформації, необхідно зазначати URL-адресу конкретної статті, а не сайту (напр. http://medievist.org.ua/statti/stattya, а не http://medievist.org.ua/)

Факультативні (журі буде вдячне тим учасникам, які виконають ці вимоги)
  1. Вирівнювання за шириною, наявні однакові для всього тексту абзацні відступи
  2. Роботи мають відповідати вимогам наукового або публіцистичного стилю.
  3. Використовувати стилі оформлення (основний текст, заголовки 1-го та 2-го рівнів у всіх роботі мають бути однаковими за гарнітурою та кеглем)

Структура роботи
  1. Ім’я та прізвище
  2. Місто, заклад, посада
  3. Контактні дані (електронна пошта, телефон)
  4. Ключові слова (теги) - 3-5 одно- чи двослівних термінів, які вказують на основні теми роботи.
  5. Заголовок
  6. Текст
  7. Список літератури

Приклад оформлення роботи дивіться тут.