Сковородинівські читання (2015)

Запрошуємо Вас 1–3 жовтня 2015 року взяти участь у Міжнародній конференції "XVIІ Сковородинівські читання", яка проходитиме у ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди". У рамцях конференції продовжується секція "Визначні філософи, педагоги попередники Григорія Сковороди", доробок яких вплинув на його творчість або на розвиток української культури. На наступних, XVIІ, Читаннях планується секція, присвячена Йосипові Верещинському (1530–1598).

Організатор: Центр сковородинознавства ПХДПУ імені Григорія Сковороди
Наступна конференція: 1-3 жовтня 2015 р. (доповіді подаються до 30 листопада 2014 р.)
Тематика: актуальні питання сучасної лінгвоукраїністики, зарубіжної лінгвістики, літературознавства та методик їх викладання.
Контакти координаторів: scovoroda2006(at)ukr.net

Запрошуємо Вас 1–3 жовтня 2015 року взяти участь у Міжнародній конференції "XVIІ Сковородинівські читання", яка проходитиме у ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди".

Читайте також: Латиномовна українська література. Загальний огляд

У рамцях конференції продовжується секція "Визначні філософи, педагоги попередники Григорія Сковороди", доробок яких вплинув на його творчість або на розвиток української культури. На наступних, XVIІ, Читаннях планується секція, присвячена Йосипові Верещинському (1530-1598). Будемо вдячні за кожну участь у наших заходах.

Заявку на участь у конференції та матеріали виступу просимо надіслати до 30 листопада 2014 року.

Програма конференції розрахована на три дні.
1 жовтня проводитимуться пленарне засідання, праці секцій, вечірня культурно-відпочинкова програма.
2 жовтня – продовження секційної праці, заключне пленарне засідання та екскурсійно-просвітницька поїздка до селища Чорнухи Полтавської обл.
Під час поїздки відбудуться зустрічі зі школярами, громадськістю, екскурсія в літературно-меморіальний музей Г.Сковороди, відвідання виставки творчих доробків народних майстрів, дітей, їхні виступи перед учасниками конференції.
3-го жовтня продовження секційних і заключне пленарне засідання.

Обсяг статті – до 0,5 д.а. (шрифт – 14 pt, «Times New Roman», через 1,5 інтервалу; анотації та ключові слова українською, російською та англійською мовами; УДК).

Читайте також: Studia Ucrainica Varsoviensia (часопис)

Проживання в готелі за рахунок учасників.

1 жовтня традиційно університетський автобус о 8:00 від будівлі Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України везтиме учасників конференції до Переяслава.

Просимо підтвердити свою участь у конференції до 30 червня 2015 року за тел. (04567) 5-37-83, e-mail: scovoroda2006@ukr.net

В разі непередбачених змін у Вашому рішенні, просимо обов’язково повідомити нас.

Програми та матеріали конференцій будуть вручені 1 жовтня 2015 року учасникам конференції.

Будемо Вам вдячні, якщо Ви до кінця березня 2014 року повідомите нам про свій намір взяти участь у конференції та тему доповіді. (Інформація потрібна для узгодження темарію).