Людмила Шевченко-Савчинська

Людмила Шевченко-Савчинська (21 березня 1977) 1999 р. закінчила класичне відділення філологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Кандидатську дисертацію на тему «Етикетна латиномовна поезія в українській літературі XVI–XVIII ст.» захистила у червні 2005 р.

З 1999 р. працює в НМУ ім. О.О. Богомольця – на посаді старшого викладача та провідного фахівця відділу міжнародних зв’язків. Кілька років поєднувала викладання з журналістською роботою у часописі «Вісник НАН України».

З 2009 р. проходить докторантуру при ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди» (тема докторської роботи «Генологія і поетика латиномовної прози в Україні XV–XIX ст.).

Співпрацює з відділом стародруків та рідкісних видань НБУ імені Вернадського, надаючи консультативну допомогу, рецензує наукові статті, праці, навчально-методичні матеріали. Переклала низку творів з латинської мови, в т.ч. вибрані В. Антоновичем фрагментів праці Я.-Т. Юзефовича «Annalium urbis Leopoliensis» – історії львівського архиєпископату на широкому тлі історичних подій в період з 1614 по 1700 рр.

Автор праці "Давня література: з полону стереотипів" - першого в Україні науково-популярного видання з неолатиністики, монографії "Латиномовна українська література. Загальний огляд" та близько трьох десятків статей з української неолатиністики, численних публіцистичних та художніх (вірші, переклади) творів.

2009 р. стала співзасновником інтернет-проекту «Медієвіст», присвяченого дослідженням давньої української літератури та його активним учасником у пошуку, оцифруванні, перекладі українською латиномовних стародруків з метою введення їх до наукового обігу.

Читайте також праці Людмили Шевченко-Савчинської за тегом.

Написати Людмилі Шевченко-Савчинській